English version    
 
 Jelentkezz hírlevelünkre!
 Írd be az emailcímed!


    Bitcoin faucet oldalak
    Electroneum
    Genesis Mining
Leírások
    Bitcoin jövedelem (magyarázat)
    Bitcoin bányászat (magyarázat)
    Ethereum (magyarázat)
    Ripple
    Kripto szótár
Biztonságos Tárolás
    Ledger wallet
Statisztikai eszköz
    Cointracking portfólió kezelő

    Bettingrunner

    Searchtrade
    Spare5
    MegaTypers

    Alapfogalmak
    Adatlopás e-mailen
    Adózási kérdések
    Bemutatkozás
    Bevezető gondolatok
    Bináris kompenzációs terv
    Bollinger szalagok
    E-bank összehasonlítás
    Első befektetés
    FOREX kereskedés
    HYIP programnév elmélet
    Ide ne fektess be!!!
    Kockázati kategóriák
    Mi az a PAMM-számla?
    Mi az a Ripple? - ÚJ
    Mi mit jelent a hyip-ben?
    Netbankok beállítása
    Mire figyelj ?
    Miért nem fektet be mindenki?
    Szétosztott befektetés


Ledger Wallet protects your bitcoins

  
Ethereum jövedelem

Létrehozva: 2016.03.16. 14:35 - Frissítve: 2017.06.13
 

Gyors áttekintés


  pénznem: Ethereum vagy Ether, rövidítve ETH
 értéke folyamatosan változik - árfolyam
 teljesen anonim módon használható
 országtól és banktól független virtuális deviza
 ugyanúgy lehet adni-venni, mint más devizákat
 az árfolyam nagyon gyorsan változhat, bármely irányba
 folyamatos térhódítás az inteneten
 netbank az ethereumhoz: Uphold, MyEtherwallet vagy HolyTransaction

Általános ismertető


A bitcoin utóbbi időben tapasztalt népszerűségét és ismertségét meglovagolva már több száz kriptopénzt bocsátottak útjára kitalálói (nézd meg itt). A közös bennük, hogy mindegyik az úttörő bitcoin technológiáján alapszik, egy részük azonban érdemi fejlesztéseket is tartalmaz (pl. litecoin). Többségük viszont semmi lényegeset nem tesz hozzá az eddigi technológiához.
Most azonban körvonalazódik valami új, a bitcoin-koncepció továbbfejlesztése, a neve: ethereum. Egy csapat komoly programozó dolgozott rajta és 2015. év végén útjára indították.

Na, de mit is tud, mitől olyan nagy szám? A bitcoin blokkláncos technológiájára építve az ethereum is egy központi felügyelet nélküli, elosztott hálózaton működő rendszer, ugyanakkor a bitcoin gyengéit igyekeztek kiküszöbölni és korszerűbb, tovább gondolt megoldásokat beépíteni. A rendszer a bitcoinhoz hasonlóan a saját szabályai szerint működik, abba többé senki, még az ethereumot létrehozó programozók se tudnak belenyúlni vagy belepiszkálni.

A bitcoinhoz képest az ethereum sokkal többet kínál, egy új világ (univerzum) alapja lesz. Amit aztán az elindítását követően népesíthenek be, mégpedig úgy, hogy bárki hozzáteheti a magáét, bárki tehet tartalmat ebbe az új univerzumba. Mégis hogyan?
Az ethereumnak van egy saját programozási nyelve, alapvetően az e nyelven írt programokkal lehet tartalmat hozzátenni és alakítani a világát. Mit lehet csinálni benne?
Bárki létrehozhat például egy új "pénzt", egy új elszámolási egységet és meghatározhatja ennek a pénznek az értékének/teremtésének szabályait. Amivel tulajdonképpen azt határozza meg, hogy mit reprezentálnak a "pénz" egységei. A szabályokat később már senki sem tudja megváltoztatni, az sem, aki eredetileg megalkotta azokat.
Az ethereum univerzumának építőkövei a saját programozási nyelvén írt szerződések lesznek. Ilyet szintén bárki konstruálhat, és ezek olyan szabályrendszereket jelentenek, amik pontosan meghatározzák az ethereum világában lévő mindenféle dologgal való kereskedés mikéntjét. Ezekbe a szerződésekbe mindenféle szabály beépíthető, egymásba ágyazhatók, hivatkozhatnak egymásra.

Az ethereum arra nyújt megoldást, hogy egymással az interneten üzletelni szándékozó felhasználók nagy biztonsággal tudjanak üzletelni. Senkinek se legyen lehetősége átverni a másikat, még úgy se, hogy az üzleti kapcsolatba kerülő felhasználók nem is ismerik egymást. Mindezt pedig anélkül – és ez a lényeg, amit eddig nem tudtunk megtenni –, hogy harmadik szereplőt kellene bevonniuk közvetítőnek, akiben mind a ketten megbíznak, hiszen ez gyakran nehézkes, gyakran pedig költséges.
Ha több információra van szükséged, itt megtalálod.

Hogy lehet etherem?


Hasonlóan a bitcoinhoz, három módon juthatsz etherhez - faucetekkel és/vagy bányászattal és/vagy kereskedéssel. Ezekről lejjebb rögtön olvashatsz, de előtte csinálj magadnak egy ethereum tárcát, ahonnan tudsz váltani bitcoinra vagy dollárra is. Miután regisztráltál a Uphold-ra, a webirodában látni fogod a különböző coinok tábláit. Az ethereumnál fogsz látni egy hosszú számsort, arra lesz szükséged az utalásoknál vagy a bányászatnál.

Kereskedés


Az ethereummal, bitcoinnal, ripplével, litecoinnal és dash-al kereskedni is lehet pl. az eToro oldalon. Ez egy magyar engedéllyel is rendelkező nemzetközi cég. De számos nagy cryptotőzsde is rendelkezésre áll.

Faucet oldalak


Az ethert nyolc tizedesjegyig lehet osztani. A faucet oldalakon ilyen kis század, ezredrész ethereket lehet szerezni. Most még viszonylag kevés ether-faucet oldal található, melyeknek viszont közös jellemzőjük, hogy a rajtuk lévő reklámok termelik a pénzt a tulajdonosaiknak. Ők pedig cserébe, hogy az oldalukra tévedtünk és megnéztünk pár reklámot, különböző mennyiségű ethert osztanak vissza nekünk. A faucetek száma rohamosan növekszik, ahogy az üzlet egyre nagyobb teret hódít magának.
Ez az egyetlen olyan módszer, amivel bármiféle befektetés és kockázat nélkül lehet szert tenni ethereumra. Tetszőleges módon, naponta akár több alkalommal is meg lehet látogatni ezeket a honlapokat. Meg kell adni z ether tárcaszámot és egy kis ablakba be kell írni egy ellenőrző kódot.
Ha ezzel a módszerrel szeretnél ethert szerezni, akkor látogasd végig az alábbi pár linket! Nem tudom melyik működik még közülük:

 Fauceth
Free-Ether - 60 percenként
FreeETH - 10 percenként
ETHfaucet - 60 perc
Ethereum-faucet - 5 percenként
Bonus-ether - 10 percenként
Etherfree - 15 percenként
Ether-today - 60 percenként

Ether bányászat


Napjainkban (2017. májustól) a bányászat a legjövedelmezőbb forrás. Az olcsóbbik módja a felhő alapú bányászat, melyre jelenleg egyetlen megbízható céget ismerek, ez pedig a Genesis Mining. Ők elsőként ismerték fel ennek a területnek az üzleti lehetőségeit és gyorsan léptek is. Korábban is számos úttörő akciót csináltak már a bitcoinnal kapcsolatban, nem hiszem, hogy túl nagyot tévedtek, amikor elkezdték árulni az Ether hashpower-t.
Jelenleg 44$-ba kerül 1 MH/s bányászkapacitás 1 évre az Ether-ből. Nekem egy hónap alatt 9$ jött össze, de ezt nem szabad alapul venni, mivel vásárláskor 5$, a cikk írásakor pedig 13$ volt az Ether árfolyama (2016. márciusban).

FRISSÍTÉS: Fontos, hogy minél alacsonyabb áron veszünk Ether hash-t, annál jobban járunk. Ha ugyanis időközben növekszik az árfolyam, abban az esetben a napi hozam is növekedni fog. Természetesen fordítva is igaz. Arra számítok a jelenlegi tendenciát (2017.01.05-e van) és a lenti grafikont figyelembe véve, hogy akár 1500$-ig is felmegy az ether árfolyama (de nem vagyok szakértő, ez tehát merő spekuláció). Csak abból indulok ki, hogy előbb-utóbb egyre több helyen lehet fizetni vele, ez pedig biztos felnyomja az árat.
 

Az alap cikket 2016. márciusában írtam. Ebből is látszik mennyire alábecsültem a cryptopénzt, hiszen 2018. január 4-én 1000$ volt az árfolyama. A bányászat most mindennél jobban megéri, de ehhez komoly hardverrel ellátott gépekre van szükség, melyekben 2-8 db. nagy teljesítményű videokártya dolgozik egyidejűleg. Egy ilyen géppel havi szinten 200-400$-ig terjedő értékű ethert lehet bányászni, a megtérülése jelenleg ezeknek a gépeknek 8-10 hónap. Én magam is vásároltam egy bányászgépet, mert ezzel később bármilyen más cryptopénzt is tudok majd bányászni, ha lecsengett az ethereum őrület.
 
 


 ETHER (ETH) ÁRFOLYAM

  Chat Szabályzat

 KÖVESS MINKET


Copyright © 2012-2021 Netinvestportal | Tudnivalók | Kontakt | Partnerek | Jótékonyság | Sitemap
 
eXTReMe Tracker