Bitcoin faucet oldalak
    Electroneum
    Genesis Mining
Leírások
    Bitcoin jövedelem (magyarázat)
    Bitcoin bányászat (magyarázat)
    Ethereum (magyarázat)
    Ripple
    Kripto szótár
Biztonságos Tárolás
    Ledger wallet
Statisztikai eszköz
    Cointracking portfólió kezelő

    Bettingrunner

    Searchtrade
    Spare5
    MegaTypers

    Alapfogalmak
    Adatlopás e-mailen
    Adózási kérdések
    Bemutatkozás
    Bevezető gondolatok
    Bináris kompenzációs terv
    Bollinger szalagok
    E-bank összehasonlítás
    Első befektetés
    FOREX kereskedés
    HYIP programnév elmélet - ÚJ
    Ide ne fektess be!!!
    Kockázati kategóriák
    Mi az a PAMM-számla?
    Mi az a Ripple? - ÚJ
    Mi mit jelent a hyip-ben?
    Netbankok beállítása
    Mire figyelj ?
    Miért nem fektet be mindenki?
    Szétosztott befektetés


  
Bitcoin bányászat

Létrehozva: 2014.12.10. 16:20
 

Mi a Bitcoin bányászat?


Az alábbi cikk több mint hat éve íródott, a feltételek teljesen megváltoztak. Nem igazán éri már meg bitcoint bányászni!

Kicsit leegyszerűsítem a magyarázatot, mivel több oldalon keresztül kellene kifejteni: a bitcoint bonyolult számítási feladatok elvégzése után lehet kinyerni a rendszerből. A bányászat az a folyamat, melynek során egy számítógép számítókapacitását a Bitcoin-hálózat tranzakcióinak feldolgozása szolgálatába állítják. A gép ekkor nekilát az ehhez szükséges kriptográfiai feladatok megoldásának az úgynevezett hash függvények segítségével és amikor befejezte a műveleteket, akkor a gép tulajdonosa bizonyos mennyiségű bitcoint kap jutalmul a közösbe adott számítókapacitásért. Úgynevezett blokkokat lehet ilyen módon legenerálni, melyeknek az értéke folyamatosan változik, ahogyan egyre több bitcoin ál rendelkezésre a rendszerben. A bitcoint és más egyéb digitális fizetőeszközöket kryptovalutának is nevezik.

2011. júniusáig valamivel több mint 6 millió bitcoin jött létre, ezt a számot a hálózat algoritmikusan határozza meg. A monetáris bővülés mértéke előre ismert és bárki számára követhető, az összes bitcoinok száma idővel 21 millióhoz tart, 2013-ra a teljes mennyiség fele, 2017-re háromnegyede fog rendelkezésre állni. A határ közeledtével a bitcoinok értéke növekedni kezdhet, deflációhoz vezetve, amennyiben a pénzre a kereslet tovább nő. Ugyanakkor a bitcoinok 8 tizedesjegyig oszthatóak, így ez technikai akadályt nem jelent, szemben a megszokott pénzeszközökkel.

Amikor még kevés BTC volt forgalomban a világon, megérte akár egy komolyabb otthoni számítógéppel és egy segédprogrammal is nekilátni a bányászatnak, de manapság már olyan sok számítást kell elvégezni, hogy egyetlen gép kapacitása kevés lenne. A nap 24 órájában kellene járatni a gépet és a felhasznált áram többe kerülne, mint a kibányászott bitcoin értéke. Ezért alakultak azok a bányász közösségek, ahol rengeteg gépet kapcsolnak össze. Ezáltal megnövekszik a számítási teljesítmény és ennek eredményeképpen, gyorsabban tudnak bitcoint bányászni. A kitermelt bitcoinokat aztán igazságosan szétosztják a társaság tagjai között. Ezek a cégek nem tréfálnak, az alábbi képen is látható szerkókkal bányásznak, óriási légkondicionált termekben:
 
Mi a hash?


A hash függvények (kiejtése: hes, magyarul hasítófüggvények) olyan informatikában használt eljárások, amelyekkel bármilyen hosszúságú adatot adott hosszúságra képezhetünk le. Az így kapott véges adat neve hash/hasító érték. Ezek az algoritmusok az 1980-as évek legvégén az elektronikus aláírás megjelenésével váltak szükségessé. A hash kiválóan használható kriptográfiai és biztonságtechnikai területen.

Itt is vannak mértékegységek KH/s - kilohash, Mh/s - megahash, GH/s - gigahash, TH/s - terrahash - ezeket a jelöléseket fogod látni egy bányásztársaság honlapján és ezek alapján tudsz számolni, hogy mennyi pénzért, mennyit lehet megvásárolni.

Bányásztársaságok


Megpróbáltam kiválogatni a legmegbízhatóbb és legnagyobb bányásztársaságokat. Mivel még nemrég kezdtem ezzel az üzlettel foglalkozni, ezért az ismeretanyagom folyamatosan fog bővülni. Ezeket az ismereteket megpróbálom majd folyamatosan átadni, hogy mindenki számára világos legyen, hogy ezek a lehetőségek is nagyon jó kiegészítő jövedelmet tudnak termelni.

Egy valamirevaló bányásztársulásban hash-eket lehet vásárolni és általában valamilyen időtartamhoz kötik ezek működését, tehát nevezhetjük ezt futamidőnek is. Először is érdemes számolgatni, hogy mennyi tőke befizetésével mennyi pénzt lehet termelni.
A bitcoin egyik sajátossága, hogy folyamatosan változik a termelhető nyereség, miközben a BTC értéke is állandóan változik. Ehhez jól jön a segítség egy online kalkulátor formájában. Vigyázat, mert ez a kalkulátor nem számol az egyes cégeknél felmerülő bányászati költségekkel:
 
 
A kalkulátorban a DIFFICULTY FACTOR és az EXCHANGE RATE folyamatosan frissül az éppen aktuális értékre. Az exchange rate az USD/BTC váltási árát mutatja, itt a képen éppen 355$-ba kerül 1 BTC. Neked csak a HASH RATE-et kell beírni, ami a bányásztársaságnál megvásárolható kapacitást jelenti. Próbaként: írj be 100 GH/s-t, ez egyenlő nagyjából 50$-al, tehát ha majd a CALCULATE-ra kattintasz, láthatod az eredményekből, hogy nagyjából minimálisan ennyit érdemes rászánni erre az üzletre.

Bányák


Most pedig következzen egy táblázat a fellelhető legismertebb felhő alapú bányásztársaságokról. Idővel egyre több cég kerül majd ide, először jöjjön egy komoly német cég:
 
               
  Genesis Mining

GENESIS MINING

hivatalosan bejegyzett társaság a Bermudákon
minimális befektetés: 0.043BTC - 20GH/s - kb.14$
a bányászati szerződés élethosszig tart
egyéb altcoinok is bányászhatók
ezzel promó kóddal 2.5% kedvezmény: vSQmPg
felhasználói kommentek a szolgáltatásról
Facebook oldal
további részletek itt
           
 
 

Genesis Mining

 BITCOIN ÁRFOLYAM

  Chat Szabályzat

 KÖVESS MINKET
 
 
Copyright © 2012-2019 Netinvestportal | Tudnivalók | Kontakt | Partnerek | Jótékonyság | Sitemap
 
eXTReMe Tracker